Mama ei de carne de cal!

by Daniel Chiriţă

De la o vreme încoace, în mai toată Europa e o nouă isterie. După gripa aviară, gripa porcină, boala vacii nebune, iată una și mai amuzantă: isteria cărnii de cal. Idioții de la Ikea retrag chifteluțele (care oricum aveau gust de cur), imbecilii de francezi retrag tot ce prind, spălăciții de englezi îi acuză pe români, desfrânații de olandezi îi insultă pe polonezi, hoții de ciprioți sunt și ei implicați, cretinii de spanioli găsesc carne de cal în cannellini cannelloni, proștii de belgieni se agită ca niște fete mari față cu p… reacțiunea, plagiatorul de Ponta ajunge încă o dată de râsul lumii. Și totul din cauză că există suspiciunea că unele produse din carne de vită nu ar fi de fapt vită, ci cal. Bă, mă lăsați? V-a rămas în gât? Nu vă mai puteți căca? Ați crăpat? Probabil că dacă ați fi crăpat nu ați mai fi făcut atât zgomot pentru nimic…

Credeți că berea aia pe care o beți prin birturi e 100% bere de fiecare dată? Nu, câteodată mai conține și 1% scuipat. Pentru că așa a vrut barmanul.

Alții mor de foame, iar nouă ne pasă că 1% din carnea de vită nu e vită, ci e cal, șarpe, mâță, șobolan sau cocomârlă.

PS: Toate apelativele la adresa popoarelor sunt cu titlu de pamflet (cam așa a reieșit din ce s-a scris prin ziarele lor locale). Singurul apelativ în care cred e “plagiator” – pentru că Ponta chiar e plagiator.