Evaziunea fiscală e legală

by Daniel Chiriţă

Guvernul condus de spermatozoidul Boc a hotărât că de la data de întâi mai evaziunea fiscală este legală. De ce zic asta? Datorită faptului că a emis o ordonanţă de urgenţă prin care introduce (şi) impozitul forfetar. Să vă explic cum stă treaba: toată lumea ştie că în ţara asta a noastră de două parale evaziunea fiscală e la ea acasă. Credeţi sau nu, până şi guvernul ştie lucrul acesta. Ştie şi totuşi nu face nimic, aţi putea zice. Greşit, guvernul chiar face ceva. Încearcă să recupereze pierderile provocate de hoţi prin impozitarea prăpădiţilor. Cu alte cuvinte: cei care furau până acum fură şi în continuare, iar celor care încercau să îşi încropească în mod cinstit o afacere li s-a mai tăiat o cracă de sub picioare.

Reiau: guvernul ştie că se fură (că de, şi ei fură). Guvernul are însă nevoie de bani (că de, e criză). Guvernul are la dispoziţie Garda financiară, ANAF-ul, Poliţia, Poliţia economică, etc. şi totuşi nu reuşeşte să facă ordine. Îi lasă pe cei care fură să fure în continuare dar îi împovărează pe toţi ceilalţi. Deci, unii fură, guvernul îi lasă să fure şi îşi recuperează banii furaţi (pe care tot el a permis să fie furaţi) de la ceilalţi.

Îmi tot revin în minte nişte vorbe dintr-un banc: “Frumoasă ţară, păcat că-i locuită”. Şi îmi mai revine ceva în minte:

M-am născut între Carpaţi
Din nefericire…

Eu am ajuns să cred că e momentul ca toţi oamenii cinstiţi din ţara asta de rahat trebuie să emigreze. Să îi lăsăm pe hoţi aici şi să ne întoarcem peste vreo 5-10 ani când se vor fi mâncat de vii unii pe alţii şi nu va mai fi rămas niciunul. Aşa să ne-ajute Dumnezeu!